Envoy-S

Geavanceerde bewaking

De Envoy-S is verantwoordelijk voor de communicatie binnen het Enphase systeem. Deze communicatietool bewaakt de status en prestaties van iedere micro-omvormer en ieder zonnepaneel. De informatie wordt vervolgens via internet rechtstreeks naar zowel jezelf als de consument gezonden. De Envoy-S is eenvoudig te installeren en heeft meerdere mogelijkheden voor aansluiting op het internet. Daarnaast is de Envoy-S te gebruiken in combinatie met slimme energieapparaten. De Envoy-S is verkrijgbaar in 2 varianten:

  • Envoy-S Standard: deze communicatietool biedt inzicht in het energieverbruik.

  • Envoy-S Metered: deze variant biedt zowel inzicht in de productie als het verbruik. Daarnaast is deze nieuwste versie geschikt voor gebruik in combinatie met een Enphase accu.

De standaard productgarantie op een Envoy-S is 5 jaar.

Envoy S Metered aansluiten op een 1 fase meterkast:

Enphase Enlighten

Enphase Enlighten is de bijbehorende software die de prestaties van het systeem inzichtelijk maakt en automatisch een waarschuwing verstuurt bij storingen. Groot voordeel is dat je als installateur eenvoudig je systemen kunt beheren en dat de volledige installatie en configuratie met behulp van de Installer Toolkit vooraf kan worden gedaan. De Enlighten software kan zowel op computer, tablet als telefoon worden gebruikt.

Een Enphase systeem bestaat uit de volgende onderdelen: