Enphase systeem

VANDAAG EEN NIEUWE DAG
VOOR 
ZONNE-ENERGIE

 

 

Een Enphase-systeem is een geavanceerd zonne-energiesysteem dat speciaal is ontworpen om de efficiëntie van zonne-energieopwekking te optimaliseren, zelfs in situaties waar sprake is van schaduwval op het dak. Traditionele zonne-energiesystemen kunnen aanzienlijke prestatieverliezen ervaren wanneer delen van het zonnepaneel worden overschaduwd, maar Enphase maakt gebruik van innovatieve technologieën om dit probleem te minimaliseren.

In een Enphase-systeem wordt elk zonnepaneel voorzien van een micro-omvormer, een klein apparaat dat direct onder het paneel wordt geplaatst. In plaats van één centrale omvormer die alle panelen omzet, heeft elk paneel zijn eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel onafhankelijk van de andere kan werken, waardoor de impact van schaduw op de prestaties wordt verminderd.

Wanneer een deel van het zonnepaneel in de schaduw komt te liggen, zal de bijbehorende micro-omvormer de energieproductie van dat specifieke paneel verlagen, terwijl de rest van de panelen ongestoord blijft werken. Dit minimaliseert het verlies aan energieopbrengst en maximaliseert de totale systeemprestaties, zelfs in omstandigheden met gedeeltelijke schaduw.

Bovendien biedt Enphase geavanceerde bewaking en controle van het systeem via een online platform genaamd Enphase Enlighten.
Hiermee kunt u de energieproductie van elk afzonderlijk paneel volgen, zodat u eventuele prestatieproblemen snel kunt identificeren en oplossen.

 

Kortom, een Enphase-systeem voor een woning met schaduw maakt gebruik van micro-omvormers om de energieopbrengst van individuele zonnepanelen te optimaliseren, zelfs onder schaduwrijke omstandigheden.
Dit zorgt voor een efficiënte en betrouwbare zonne-energieopwekking, waardoor u kunt profiteren van lagere energiekosten en milieuvriendelijke stroomproductie.

Het is zonne-energie, het is één systeem